BIJNA DE HELFT VAN DE NEDERLANDERS EET NIET MEER IEDERE DAG VLEES.

NOEM HET EEN FEIT, DAN IS HET NOOIT EEN VERWIJT

Uit de vega monitor 2019 van het bedrijf KIEN blijkt dat bijna de helft van de Nederlanders niet meer iedere dag vlees eet. We worden dus steeds vaker flexitariër en kiezen bewust onze momenten om een lekker vlees- / visgerecht te bestellen.

Als we dit vertalen naar de horeca, zien we dat 30% van de Nederlanders het fijn zou vinden wanneer er meer aanbod zou zijn in vega maaltijden en vindt 47% van de Nederlanders het aanbod op dit moment te beperkt.

Wanneer men kiest geen vlees of vis te eten is afhankelijk van ‘waar ze zin in hebben’. Als er dus een lekker vegetarisch gerecht op de kaart staat, kan dat de zin beïnvloeden.

WEET WIE ER BIJ JE AAN TAFEL ZIT

Dus, als we een conclusie trekken zien we dat mensen vaker flexitariër worden en bewust kiezen wanneer zij vlees of vis eten. We zien ook dat het aanbod van vegetarische gerechten vaak te beperkt is. Wat is het gedrag van onze gast?

Wij denken dat er twee stromingen zijn:

De bewuste vegetarische eter
Voor de bewust vegetarische eter geldt dat hij vaak vegetarisch eet en dat het van belang is dat je hem blijft verassen. Hij heeft alles al een keer gezien en is niet zo snel onder de indruk. Dit zal waarschijnlijk ook de vegetariër zijn die nieuwe producten probeert, zoals Kip Teriyaki van pulled oats.

Deze bewuste vegetariër zagen we voorheen vooral in de Randstad maar trekt langzaam door heel Nederland.

De onbewuste vegetarische eter
Dit is de vegetariër die voor het zien van de menukaart nog niet wist dat hij vegetarisch ging eten. Eigenlijk gaat deze eter op zijn gevoel af, of zoals in het onderzoek werd omschreven ‘waar hij zin in heeft’. Deze vegetarische eter zal niet zozeer voor de vleesvervanger kiezen maar aangetrokken worden door een gerecht waarvan het water hem in de mond loopt. Voor hem is een smaakvolle stoof van rode curry met zoete aardappel of een groente lasagne al genoeg om overstag te gaan.

MORAAL VAN HET VERHAAL

Zorg dat je goed nadenkt over jouw vegetarische assortiment en spreek beide groepen aan. Wees creatief en vernieuwend in je gerechten. Want of het nou die loyale bewuste vegetariër is of de onbewuste vegetariër, ze zijn beiden in opmars.

En vergeet vooral niet om heerlijke vlees en vis gerechten op jouw kaart te zetten, want het is maar net waar je zin in hebt!

Vraag vrijblijvend een proefpakket aan met onze vegetarische winnaars en leer hoe makkelijk het kan zijn om een lekker vegetarisch gerecht te serveren.

bekijk ons vegetarische assortimentvraag een gratis vega proefpakket aan

Meer weten?

Wil je meer weten over onze demi-traiteur producten, onze diensten of wil je jouw demi-traiteur laten ontwikkelen?

Bel ons dan op nr. +31622317973 of mail naar info@samsamfood.eu

Maak een afspraak

SAMSAM
Collab gebouw
Wibautstraat 131D
1091GL Amsterdam